Massage protocol in verband met het COVID-19 (corona-virus)

De volgende beschermende maatregelen hebben we ingevoerd voor jouw en onze veiligheid ten aanzien van het besmettelijke COVID-19 (corona-virus). Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM zoals deze zijn uitgewerkt voor fysiotherapeuten en overige paramedici. Nadat je een afspraak hebt gemaakt voor een massage ontvang je een bevestiging van de afspraak en een link naar de beschrijving van dit protocol via de receptiebalie van hotel blooming, per mail of WhatsApp.

Een massagesessie ontvangen is alleen toegestaan als je vrij bent van klachten die eventueel op Corona zouden kunnen lijken. Check hiervoor vragen-corona. Wanneer je ‘nee’ kunt zeggen op alle vragen, is een massage toegestaan. Voor iedere afspraak is het belangrijk dit opnieuw te checken. Zo niet, dan moeten we de afspraak afzeggen of verzetten. Dit kan ook op korte termijn, zonder kosten. Uiteraard gelden al deze vragen ook voor de masseur.

Behoor je als klant tot de risicogroep, dan is het advies, tot nader bericht van het RIVM, om de afspraak uit te stellen of te verplaatsen. Mensen die tot een risicogroep behoren zijn mensen die een hoger risico hebben om ernstig ziek te worden van een besmetting met het nieuwe coronavirus. Check voor een uitgebreide omschrijving de website van de RIVM. Mocht je twijfelen of het risico voor jou aanvaardbaar is om een massagesessie te boeken, bespreek dit dan voordat je een afspraak maakt.

Tijdens het massagebezoek doen we het volgende:

  • Handen wassen bij binnenkomst en na afloop van de sessie.
  • Wij wassen zelf ook onze handen sowieso vóór en na je bezoek.
  • We houden minimaal een kwartier pauze tussen twee sessies aan en luchten tussendoor de ruimte.
  • Zorg dat je op tijd bent voor de afspraak (niet te laat of te vroeg) zodat we deze pauzes goed kunnen benutten.
  • Voor en na iedere sessie wordt al het gebruikte materiaal verschoond en de aanraakvlakken gereinigd.
  • Vóór en na de massage houden we 1,5 meter afstand van elkaar.
  • We begroeten elkaar op 1,5 meter afstand en schudden geen handen.
  • Mocht jij of de masseur het willen, dan wordt er een mondkapje gedragen door de masseur. Dit is niet voorgeschreven door de RIVM! Ook mag je een door jezelf meegebracht mondkapje dragen zolang je hiermee ook prettig kunt ontspannen. Geef het wel gelijk aan bij het maken van de afspraak zodat we voorbereid zijn om je met een mondkapje te ontvangen.
  • Er wordt na de massage geen water geserveerd. Na de massage kan een glas water op de eigen kamer of elders in het hotel genuttigd worden.