Barbera Muller

Mijn verhaal

Mijn naam is Barbera Muller, eigenaar van Be MASSAGE.

Jezelf open blijven stellen voor de nieuwe dingen in het leven, is een rode draad in mijn leven. Mijn nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik betrokken en onderzoekend van aard ben. Één van de nieuwe dingen die ik in mijn leven ben aangegaan is een studie holistische massagetherapie aan de Akademie voor Massage en Beweging. Tijdens deze studie heb ik  geleerd naar mijn lichaam te luisteren. Ik ging een pad bewandelen dat me dichter bij mijn lichaam en daarmee dichter bij mezelf bracht. Het lichaam wist al eerder, waar ik later meer bewust van werd. En nog steeds verdiep ik deze bewustwording. Dit gun ik iedereen.

In 2016 ben ik als gecertificeerd holistische masseur begonnen met mijn eigen praktijk Be MASSAGE. Als zelfstandig masseur heb ik onder andere gemasseerd bij Dr. Feelgood, een gerenommeerd massagebedrijf in Amsterdam en een eigen praktijk geleid met collega holistische masseurs in hotel blooming in Bergen.

De 4-jarige HBO opleiding tot massagetherapeut heb ik in 2020 afgerond met een eindonderzoek naar de relatie tussen fysiek loslaten en gedragsmatig loslaten. Sinds eind 2020 is de praktijk gevestigd in Alkmaar met de focus op massagetherapie.

Wat mensen zeggen over Be MASSAGE

 • Ik herken langzaam maar zeker meer lichamelijke signalen van spanning maar het blijft nog steeds een uitdaging om te blijven voelen. Wat ik wel heb gemerkt is dat ik eerder aangeef dat ik ergens mee zit of dat ik zaken bespreekbaar durf te maken en daarbij minder over mijn grenzen heen ga. Ik ben nog aan het ontdekken wat die grenzen precies zijn maar stapje voor stapje kom ik steeds wat verder.

  Vrouw
  Vrouw 26 jaar
 • Na de massage ga ik in één keer rechtop zitten. Dat is mij in een paar dagen niet meer gelukt zonder mijn armen te gebruiken. Ik voel me licht in mijn hoofd. Ik voel me los. Ik voel geen weerstand meer in mijn nek. Super ontspannend.

  Man
  Man 39 jaar
 • Barbera's liefdevolle, warme en rustige aanraking, maakt dat ik mij makkelijk kan ontspannen. Er is een vertrouwen dat zij mijn lichaam volgt. Dat werd deze keer heel duidelijk toen mijn overspannen en pijnlijke rug werd gemasseerd; waar ik het spannend vond bij de start, zo ontspannen kon ik zijn na enkele minuten.

  Vrouw
  Vrouw 38 jaar
 • Ik word mij steeds meer bewust van bepaalde karaktertrekken die mij onbewust tegenwerken. Door positieve ervaringen en mij meer open te stellen merk ik dat ik deze eigenschappen meer herken en erken. Anderen ervaren dat ik meer bespreek en opener ben over wat ik voel en ervaar. Maar ook dat ik meer deel over wat er in mij omgaat.

  Vrouw
  Vrouw 32 jaar
 • Ik ben me meer bewust geworden van signalen van mijn lichaam. Eerst was ik me eigenlijk alleen bewust van hele concrete en duidelijke signalen - spanning in schouders en migraine. In de sessies heb ik geleerd meer 'in mijn lichaam' te gaan en ben ik ook andere sensaties op gaan merken - tintelingen in benen, onrustige voeten en gespannen handen. De sessies hebben me dus enerzijds geholpen meer bewustzijn te creëren. Anderzijds hebben de massage technieken spanning in de spieren verholpen. Ik voelde me na elke sessie een stuk 'lichter'. Ik heb dus deels een antwoord op mijn vraag - ik weet nu meer hoe ik mijn lichaam kan 'begrijpen'. Nu is het tijd om hier ook gehoor aan te geven, zonder elke de spanning uit het lijf te moeten laten masseren.

  Vrouw
  Vrouw 26 jaar
 • Naar mijn idee ben ik milder geworden; minder perfectionistisch en minder hard (in mijn reactie). Ik ben meer aanwezig, meer bewust. Ik ben in mijn hoofd nog wel bezig met zaken (algemeen) op 110% te willen scoren maar realiseer me steeds vaker dat dit ook heel veel kost (sociaal, mijn lijf, welbevinden). Op mijn werk merken een aantal collega’s verschil in benadering (milder) en mijn partner merkt dat ik aandachtiger ben.

  Man
  Man 54 jaar
 • Massatherapie heeft me, na een plotselinge scheiding, geholpen het contact met mijn lichaam te herstellen en weer liefde te voelen voor mezelf. Ik voel meer ruimte om te vertragen. Ik moet niet meer zoveel. Ik voel steeds meer wat voor mij belangrijk is.

  René
  René 48 jaar
 • De massagetherapie heb ik ervaren als prettig, fijn, rustgevende en vertrouwd. Het is een therapie waar je niet hoeft na te denken, maar leert voelen. Uit je hoofd en naar je gevoel/lichaam. Ik ben me bewust geworden dat je lichaam veel meer kan vertellen. Vaak had ik direct na de massage een heerlijk ontspannen gevoel, en een paar dagen later vaak pas het besef wat anders kan. Het heeft me gebracht dat ik mag ervaren wat er in mijn lijf gebeurt, er bewust naar toe kan gaan en dat ik het gevoel kan laten in plaats van het veroordelen of beoordelen.

  Miranda
  Miranda 39 jaar
 • Ik ervaar de massages gegeven door Barbera altijd als zeer prettig en fijn. Ze werkt professioneel, neemt de tijd en masseert altijd met aandacht. Hierdoor weet ze de juiste plekken aan te raken tijdens een massage, waardoor ik vaak voel dat daar mijn energie weer vrijer kan gaan stromen. Waardoor na elke massage ik vaak met meer ruimte in mijn lichaam naar huis ga, super fijn!

  Vrouw
  Vrouw 30 jaar
 • Onlangs ben ik bij Barbera geweest voor een massage, wat veel meer dan 'zomaar' een massage bleek. Barbera neemt eerst ruim de tijd om te informeren waarom je bij haar komt. Hierbij was mijn eigen 'zijn' heel belangrijk en door het stellen van vragen drong ze dieper door tot mijn zielenspinselen dan ik had verwacht. Barbera spreekt erg rustig en vol geduld en begrip, waarbij ik me erg veilig voelde. Dit alles neemt ze mee in een heel fijne massage waarbij het hele lichaam aan bod kwam. Ook na afloop hebben we nog even rustig gezeten en heeft ze me kracht kunnen geven. Alles bij elkaar was het zoveel meer dan een massage; het was emotioneel, het ging over overgave en uiteindelijk heeft het verlichting en opluchting gebracht.

  Judith
  Judith 45 jaar