massagetherapie

Holistische massage – en bewegingstherapie

Een therapeutische sessie start met jouw hulpvraag. Deze hulpvraag kan gaan over het verminderen van lichamelijke klachten, het ervaren van minder stress, meer energie of kracht willen ervaren of juist meer ruimte of flexibiliteit willen creëren. Afhankelijk van de hulpvraag maken we een behandelplan en bepalen we het aantal sessies. Ik maak gebruik van verschillende technieken in de therapeutische massage sessie. 

De behandeling is een combinatie van gesprek, aanraking en lichaamsgerichte bewustzijnsoefeningen. Het creëren van meer (lichaams)bewustzijn is een belangrijk onderdeel in de sessie zodat dit doorwerkt als je weer je dagelijkse leven in stapt.

Mijn werkwijze is holistisch. Holistisch komt van het woord Holos wat “het geheel” betekent. Jij bent voor mij een “Heel” persoon met een lichaam, een geest en een ziel. Daarin begeleid ik je in het aanspreken van je zelfhelend vermogen.

Afhankelijk van je zorgverzekeraar ontvang je een zorgvergoeding voor massage- en bewegingstherapie mits je aanvullend verzekerd bent afhankelijk van jouw zorgverzekeraar.

Afspraak maken

Specialisaties

ouderschap
Jonge ouders

Vader of moeder worden, is één van de meest impactvolle gebeurtenissen in je leven. Er komt een heleboel op je af. Hoe leuk de meeste gebeurtenissen ook zijn, ouderschap gaat ook vaak gepaard met stress en spanning. Er moet een nieuwe balans gecreëerd worden en dat is best lastig. Luisteren naar je lichaam in dit proces, kan je helpen een burn-out te voorkomen. Welke balans past bij jou?  Wat vertelt jouw lichaam wat jij nodig hebt de balans gezond te houden?

Holistische massage
Overspannenheid en burn-out

Massagetherapie helpt om tijdens een periode van overspannenheid terug te schakelen naar een situatie van rust. In dit proces ontdek je waar de teveel aan spanning zijn oorsprong heeft. Welke keuzes maak je en hoe kan je met een meer relaxte manier in het leven staan?

Om te herstellen van een burn-out is rust en geduld nodig. Het is belangrijk dat je je energie weer gaat opbouwen. Daarnaast is het belangrijk inzicht te krijgen hoe je in een burn-out bent geraakt. Je lichaam vertelt vaak het verhaal. Wil jij ontdekken wat dat verhaal is?

Burn-out is iets anders dan overspannenheid. Bij de behandeling van burn-out, afhankelijk van de klachten, adviseer ik vaak een integrale aanpak in samenwerking met andere professionals zoals beter vitaal en Mara Visser . Meer weten hierover, stuur me een bericht.

banksy-girl-with-balloon
Overmatige controle

Het is fijn om je zaakjes op orde te hebben. Controle te hebben over je leven. Echter soms lijkt de controle de overhand te krijgen en ervaar jij wellicht meer controle in je leven dan je lief is. Stress neemt het over op de momenten in je leven dat het niet gaat zoals jij het in je hoofd heb. Je verbergt of negeert deze stress, voor jezelf en voor anderen. Je gaat door en doet alles om zoveel als mogelijk fouten te voorkomen. En misschien ben je daar helemaal niet bewust van.

Is er een verlangen in jou om met een meer relaxte en open houding in het leven te staan? Om meer te genieten van het leven? Hoe zou het zijn om meer vertrouwen te hebben, in jezelf, in anderen en in het leven “an sich”. Massagetherapie begeleidt je in dit onderzoek en biedt mogelijkheden om met meer aandacht en aanwezigheid in het leven te staan. Een manier die bij jou past. Lees deze blog over mijn eerder gedaan onderzoek.

holistische-massage

Holistische ontspanningsmassage

De holistische massage techniek brengt het centrale zenuwstelsel tot rust. Door de ontspanning kan je lichaam en geest herstellen van dagelijkse stress. Door het trage tempo kan je goed voelen wat er gebeurt in je lichaam onder de aanraking. Er is een wisselwerking tussen lichte en meer intense druk. Het resultaat van deze massage wordt vaak omschreven als: “Het vredige en bekende gevoel van thuiskomen in je eigen huis (ofwel je lichaam).”

Meer lezen over holistische massage

Afspraak maken

be-pregnant-massage

Zwangerschapsmassage

Ben je op zoek naar een momentje van rust en ontspanning tijdens jouw zwangerschap? Of ervaar je klachten, zoals rugklachten, verminderde bloedcirculatie, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen, stress gerelateerde klachten of vermoeide benen? Kom dan langs voor een zwangerschapsmassage of massagetherapie in Alkmaar.

Er is een speciale zwangerschapstafel aanwezig  zodat je weer eens lekker op je buik kunt liggen 🙂

Meer lezen over massagetherapie bij zwangerschap

Afspraak maken