be-massage-4

FASCIA RELEASE BEHANDELING

Een fascia release behandeling of massage werkt met het bindweefsel wat overal in ons lichaam aanwezig is. Bindweefsel is een veerkrachtig netwerk waar de botten, spieren en organen mee bij elkaar worden gehouden. Het zijn de pezen, de banden, het weefsel tussen spieren en rondom organen.

Deze behandeling is geschikt als je (pijn)klachten ervaart die hoogstwaarschijnlijk te maken hebben met jouw houding. In de behandeling wordt gekeken hoe jouw lichaam meer in balans gebracht kan worden. In een bodyreading kijken we naar je lichaamshouding en hoe jouw vraag/ klacht zich verhoudt tot jouw houding. De intake en de bodyreading bepaald waar we aan gaan werken.

Bij deze behandeling wordt het lichaam diep aangeraakt. Het tempo is langzaam. Daarbij worden niet alleen de handen maar ook knokkels, een vuist, onderarm of elleboog gebruikt. Verkleefd bindweefsel kan door deze manier van werken zacht worden en van vorm te veranderen. Dit veranderende bindweefsel kan tevens het effect hebben dat er emoties los komen vanuit oude spierpantsering. Lees hierover meer in mijn blog: het verhaal van het lichaam.

De behandeling vind in samenwerking plaats. Je hebt zelf een actieve rol. Er is een constante vorm van communicatie over de druk die op sommige momenten intens kan zijn. Ook zal er sprake zijn dat je zelf een bepaalde bewegingen (voorbeeld: enkel naar binnen en naar buiten draaien) dient te maken tijdens de behandeling .

Door de diepe druk en de communicatie word je bij de les gehouden in de massage om in contact met jouw lichaam te zijn waardoor meer (lichaams)bewustzijn ontstaat. Lang opgehoopte spanning en spanningspatronen in lichaam en geest worden losgelaten. Over het algemeen ervaar je na een diepe bindweefsel massage meer soepelheid, mobiliteit en bewegingsvrijheid in het lichaam.

Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

Intake en kennismakingssessie van 90 minuten:  €80

Vervolgsessies 90 min (minimaal 2 keer): €72 per sessie

Afpraak maken