werkwijze-bemassage

Werkwijze

Ieder mens is anders en bij ieder mens past een unieke massage. Bij Be MASSAGE is een massage nooit hetzelfde. In de massages worden verschillende technieken aangeboden zoals de klassieke, de zachte holistische en de deep tissue techniek. De oliën en crèmes die we gebruiken zijn uitsluitend samengesteld uit natuurlijke ingrediënten die voedend voor de huid zijn. In overleg met u bepalen we welke massage op dat moment het beste bij u past. Een korte intake is onderdeel van de massage. 

De Holistische massage gaat zoals eerder benoemd over verbinding. Niet alleen de verbinding in het lichaam, maar ook tussen lichaam en geest. Holistisch komt van het Griekse woord “holos”, wat “volkomen” betekent. De holistische massage techniek brengt het centrale zenuwstelsel tot rust en brengt je lichaam in balans. Het is een ritmische massage en werkt met verbindende strijkingen.

De Klassieke massage richt zich op het soepel maken van de huid, de oppervlakkige en diepere spierlagen en het bindweefsel. Het stimuleert de bloedsomloop en de afvoer van opgehoopte spanning en afvalstoffen en helpt daarmee het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het werkt dus goed bij spierpijn of dit nu komt door een intensieve work-out of door stress.

Bewegingstechnieken gebaseerd op het werk van Milton Trager . Deze techniek gaat over het voelen van een grotere bewegingsvrijheid van jouw lichaam. Het is een vriendelijke en speelse methode waarbij het gaat over het voelen van het eigen gewicht. Hoe meer je jouw eigen gewicht kan voelen, hoe meer ontspannen jouw lichaam is. Tegelijkertijd gaat het over jouw eigen ritme. Ieder lichaam heeft een eigen ritme. De beweging nodigt uit tot het voelen van jezelf. Uiteindelijk gaat deze techniek ook weer over verbinding. Deze verbinding realiseer ik hier door een stretch te maken. Het eerder genoemde ritme wordt door de stretch doorgegeven waarmee beweeglijkheid in het lichaam makkelijker gemaakt wordt.

De deep tissue massage techniek draagt bij aan het soepel krijgen van het bindweefsel. Bindweefsel is een veerkrachtig netwerk waar de botten, spieren en organen mee bij elkaar worden gehouden. Het zit overal. Het zijn de pezen, de banden, het weefsel tussen spieren en rondom organen. Het is belangrijk dat bindweefsel zijn structuur en elasticiteit behoudt zodat het lichaam soepel blijft. Bij een diepe bindweefselmassage wordt het lichaam diep aangeraakt. Het tempo is langzaam. Daarbij worden niet alleen mijn handen maar ook knokkels, een vuist, onderarm of elleboog gebruikt. De communicatie om samen de juiste druk en diepte te bepalen acht ik belangrijk. Door de diepe druk en de communicatie word je bij de les gehouden in de massage om in contact met jouw lichaam te zijn waardoor meer (lichaams)bewustzijn ontstaat. Lang opgehoopte spanning en spanningspatronen in lichaam en geest worden losgelaten. Over het algemeen ervaar je na een diepe bindweefsel massage meer soepelheid, mobiliteit en bewegingsvrijheid in het lichaam.